Wat moet je nu echt van de Wet op de Ondernemingsraden weten?

Wat moet je nu echt van de Wet op de Ondernemingsraden weten?

De Wet op de ondernemingsraden. Een geheimzinnige tekst voor veel nieuwe OR-leden. Probeer maar eens een paar bladzijden te lezen. Ja, als je jurist bent, zul je ervan smullen maar alle andere OR-leden worden niet blij van de juridische taal.
Toch vormt de WOR de basis van de medezeggenschap, Je rechten en plichten worden erin geregeld. Je onafhankelijke positie wordt zo vastgelegd.
Bijna ieder nieuw OR-lid wil dan ook heel graag weten wat er in de wet staat. Wat mag en kan je nou als nieuw OR-lid? Maar lezen…pfff, dat is wel heel veel gevraagd. Of moet je toch een paar zondagen besteden aan het lezen van de wet?

Erik van Triest geeft je in deze tips hoe je als nieuw OR-lid om kunt gaan met die wet.  Kijken dus.

In onze e-cursus Wat doet de OR en wat is mijn rol? besteden we wat meer aandacht aan de Wet op de ondernemingsraden. Onder word je wijzer via een animatiefilmpje, maar je krijgt ook achtergrondinformatie die je goed kunt gebruiken in je eigen OR-werk.

Meer weten over de e-cursus? Kijk dan hier voor de inhoud en opzet.

Over de schrijver
Wij - Anneke Dekkers en Erik van Triest - zetten ons in om jou te helpen zo goed mogelijk je ondernemingsraadswerk te doen. Zodat jij en je OR echt invloed hebben. Onze leuke online trainingen bieden het fundament voor je OR-werk.
Reactie plaatsen